reede, 28. mai 2010

Teadubuss


Neljapäeval, 27. mail 4. tunni ajal käis Puiga Põhikoolis külas Tartu Ülikooli tedusbuss. Seekord üllatati filmietendusega. Etendust viisid läbi kaks füüsikut. Üks nendest meie kooli kunagine õpilane Juhan koos oma sõbraga. Nad purustasid meie illusioonid Hollywoodi filmidest ja näitasid kuidas asjad tegelikult toimuvad. Elevust pakkusid katsed vedela lämmastikuga, laserkiirega, katsed muna ning püssirohu põletamine. Etendus oli väga köitev ja põnev.

Viimane nädal koolis

Esmaspäev, 31. mai- täispikk koolipäev.
Esmaspäev, 31. mai- viimane pikapäeva söömine.
Teisipäev, 1. juuni- 4 õppetundi, 5. tund AKTUS- TUTIPÄEV
Kolmapäev, 2. juuni- 4 õppetundi
Neljapäev, 3. juuni- orienteerumine. Moodustatud on 3-e liikmelised võistkonnad. Vihmase ilma korral 4 õppetundi.
Reede, 4. juuni- kell 9.00 AKTUS

Rattamatk Kavadi järve äärde


Me läksime reedel, 21. mail kell 17.30 rattamatkale. Tegime tee peal palju peatusi enamasti selle pärast, et kedagi oli vaja järele oodata ja oli ka vaja puhata . Ühe suurema peatuse tegime Kolepi kooli koha juures. Seal viskasime rattad kraavi ja vaatasime, mis seal on. Me nägime kooli maja vundamenti ja ühte putkat kus oli palju sääski.
Me jõudsime Kavadi järve juurde umbes tund aega hiljem . Me võtsime asjad autode pealt ära ja läksime ujuma ja panime telgid üles. Lõkke tegime ka üles kus me grillisime vorste ja tegime süüa. Natukese aja pärast tule meile katseid tegema Juhan Aia koos oma abilistega. Me panime piiritust põlema ja keerutasime laulvaid torusid, panime raamatu põlema, sulatasime patareiga teras villa ja lennutasime pudelit. Siis me uurisime natuke parki ja mõisat. Kogu aeg kui me midagi tegime, paat oli järve peal ja sõidutas inimesi. Edasi me pidasime sünnipäevi nende kellel olid suvel sünnipäevad. Kui hämaraks läks hakkasime me mängima igasiugu mänge. Kui me mängude mängimisega lõpetasime kogunesime kõik lõkke juurde ja hakkasime anekdoote rääkima ja siis läksime magama. Öösel ei juhtunud eriti midagi, sest keegi suurtest oli kogu aeg üleval ja valvas. Järgmisel päeval me sõitsime paadiga ja sõime hommiku sööki. Osad läksid rahvaste palli võistlustele.
Pärast me sõitsime koju ja võib järeldada, et oli tore matk.
Kokuvõtte tegi Joosep

teisipäev, 18. mai 2010

Kevadine matk loodusesse.


IV klassi rattamatk Kavadi järve äärde algab reedel, 21. mail kell 17.30. Ole kindlasit õigeaegselt kohal, et saaksime teha viimase instrueerimise. Matk lõpeb laupäeval, 22. mail kell 12.00. Selleks ajaks tahame olla juba koolmaja juures.
Heade soovidega klassijuhataja Silja

Rattamatk Kavadi järve äärde .

Jalgrattamatkast osavõtja meelespea.

1. Et matkale tulla, on matkaja läbinud jalgratturi kursused ja omab vastavat tunnistust ning PEAB KINNI LIIKLUSEESKIRJADEST.
2. Matkale tule korras jalgrattaga.
3. Matkaja kannab matkal kindlasti kiivrit.
4. Matkaja sõidab ühe etapi jooksul kogu aeg rivi kindlas kohas! (Koha määrab matkajuht matka alguses)
5. Matkaja jälgib matkajuhti ja tema käskulusi.
6. Matkaja allub matkajuhi või matkajuhi abi korraldustele (Allumatuse korral kõrvaldatakse matkalt)
7. Iga matkaja arvestab oma ja teiste võimetega. (RATTAMATK EI OLE RATTARALLI!!!)
8. Matkaja aitab hädas oma kaaslasi.
9. Matkal ei virise keegi! (Virisemise alla ei kuulu kaebused halva enesetunde kohta)
10. Telkimiskohas on iga matkaja kohus korras hoida oma telk ja kogu telkimiskoht.
11. Oma liikumisest matkakohal peab matkaja teada andma matkajuhile või matkajuhi abile.
12. Matkajal peab lisaks rattale ja heale tujule kaasas olema:
a) Soojad riided (jope, kampsun, villased sokid, soojad magamisriided, kindad).
b) Et vältida märgade riiete tõttu haigestumist, võtab matkaja kaasa vahetusriided.
c) Keep, kile (telgi alla ja telgi peale).
d) Joogipudel (matkaja muretseb selle ise), näksimist.
e) Sööginõud ( lusikas, tass, kauss).
f) Käterätt.

Klassijuhataja

kolmapäev, 12. mai 2010

Teatris käik

Kolmapäeval, 5.mail käis meie klass Kandlas vaatamas teatrit ,,Kaval-Ants ja Vanapagan''.Jõudsime 12.30 linna. Kuna teari alguseni oli pool tundi aega,käisime prüginäitust vaatamas. Seal oli palju huvitavat, mida saaks kodus järgi teha. Ostsime jäätist ja oligi aeg teatrisse minna. Teatritükk oli väga lõbus. Tegelased olid Kaval-Ants ja Vanapagan. Vanapagan oli lihtne,kergeusklik peremees,keda oli Kaval-Antsul kerge tüssata. Nii saigi Kaval-Ants kõik kulla endale. Lõpuks sai Vanapagan aru,kui laisk ja ahne tema sulane on. Kui Kaval-Ants keldrisse läks,otsustas Vanapagan keldri põlema panna,et sulasest lõplikult lahti saada. Õnneks oli see Kaval-Antsu unenägu. Unenägu õpetas talle,et laiskuse ja ahnusega kaugele ei jõua. Selline oligi see teater mida me vaatamas käisime. Esimesel vaheajal jooksid poisid uurima teatrimaja. Teateri lõppedes otsisime üles näitleja ja saime kavalehele Vanapagana käest autogrammi.
Kokkuvõtte tegid:Gerli ja Glenn
Trükkis Glenn

kolmapäev, 5. mai 2010

Kaval-Ants ja Vanapagan

Käisime klassiga vaatamas eesti rahvalike naljandite ainetel lavastatud etendust ,,Kaval-Ants ja Vanapagan". Kokkuvõtte teevad Gerli ja Glenn

Murrud, murrud

Klikates pealkirjal on võimalik lahendada ülesandeid murdudega.

Rahamäng

Selle pealkirja alt leiad huvitava rahamängu.

esmaspäev, 3. mai 2010

Kevade

Make Your Own Word Search